Els dos sicaris suposadament contractats per Pedro Nieva, detingut com a presumpte autor intel·lectual de l'assassinat del regidor d'IU de Llanes (Astúries) Javier Ardines, haurien comès el crim a canvi de 25.000 euros. Així ho va assegurar un d'ells, l'algerià DB , durant la seva declaració davant la jutge de Llanes encarregada de la investigació. Segons El Comercio, el sicari va explicar que va actuar per encàrrec de Pedro Nieva perquè matés el seu cosí polític. Aquesta quantitat de 25.000 euros seria a repartir entre ell i l'altre sicari, detingut a Suïssa i pendent de ser extradit.

Després de la seva declaració, la jutge ha decretat presó provisional per als tres detinguts a Biscaia: Pedro Nieva, com a presumpte inductor del crim; DB, un dels dos suposats autors materials, i JMB, que segons els investigadors va poder servir d'enllaç amb els sicaris.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Llanes va emetre la nit de dijous un acte en el qual atribueix als tres arrestats un delicte d'assassinat pel crim comès el passat 16 d'agost a la parròquia de Belmonte de Pría i els va enviar a la presó d'Astúries de forma provisional, comunicada i sense fiança. Fonts judicials van informar que un dels dos algerians presumptes autors materials del crim va ampliar la seva versió donada davant la Guàrdia Civil per reconèixer, durant una declaració de gairebé dues hores, «la seva participació activa tant en la preparació com en l'execució del que li va ser encarregat».