La família socialdemòcrata europea concorre a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig amb la proposta que el 9 de maig, Dia d'Europa, sigui festiu a tots els països membres per celebrar la pau i la unitat a Europa.

Així figura en el manifest comú que el Partit Socialista Europeu (PES) va aprovar ahir en la segona jornada de la convenció que es va celebrar a Madrid i que va obrir la precampanya als comicis del 26 de maig. La iniciativa també figura al programa del PSOE per a aquests comicis.

Aquesta proposta compta ja amb el suport del Parlament Europeu, després que aprovés, el passat 12 de febrer, un informe que inclou la iniciativa. Tot i que el text no és vinculant, es va aprovar amb 459 vots a favor i 170 en contra, a més de 49 abstencions.

La família socialista europea, que integra 33 partits de 28 estats membres, Irlanda del Nord i Noruega, es compromet també a implementar una Garantia Infantil Europea -a l'estil de la ja existent Garantia juvenil- per assegurar que cada nen i nena tingui accés a una assistència sanitària, una atenció infantil, una educació, un habitatge i una alimentació de qualitat. Els membres del PES prometen a més posar «fi d'una vegada a les polítiques d'austeritat» i advoquen per un Pla d'Inversions a llarg termini que prepari les indústries i treballadors per tal que es beneficiïn de les oportunitats del nou model econòmic.