Vox ha demanat al Parlament andalús la relació de noms i cognoms de tots els treballadors de les Unitats de Violència de Gènere de la Junta d'Andalusia, des de l'any 2012 fins avui, una demanda que ha suscitat «estupor» en alguns grups de la Cambra. Segons va explicar el parlamentari d'aquesta formació Alejandro Hernández, l'objectiu de Vox és investigar el destí de les ajudes gestionades per l'administració autonòmica vinculades a la violència de gènere i que Vox ha qüestionat obertament des que es va incorporar al debat polític a Andalusia. Però, sobretot, el partit vol comprovar que els professionals que intervenen en els processos relacionats amb la custòdia de menors o amb situacions de maltractament estan convenientment qualificats, fet pel qual reclama les dades de col·legiació de cada un d'ells.

El president de la Junta d'Andalusia i líder del PP-A, Juanma Moreno, va assegurar que a l'autonomia «no hi haurà ni un sol pas enrere» en «garanties i drets» dels seus ciutadans. Sense fer una referència explícita a la formació que lidera a Andalusia Francisco Serrano, va acusar el PSOE-A d'«iniciar una campanya de la por» dient que «ja ve el govern del canvi a treure-li drets als ciutadans andalusos».

En aquest sentit, la secretària general del PSOE-A i expresidenta de la Junta, Susana Díaz, va denunciar la «purga, la persecució i les llistes negres» que pretén dur a terme la formació d' «extrema dreta» Vox contra els treballadors de les Unitats de Valoració Integral de Violència de Gènere. A Susana Díaz, tot això li sona a «purga, a persecució i a uns altres temps que vaig pensar que mai no hauria de conèixer», en els quals es feien «llistes negres».

El vicepresident de la Junta i conseller de Turisme, Regeneració, Justícia i Administració Local, Juan Marín, va garantir que «en absolut» perillen les plantilles que conformen les Unitats de Valoració Integral de Violència de Gènere que hi ha a l'autonomia.Així s'ha pronunciat Marín, en declaracions als periodistes a Sevilla, al fil que Vox hagi presentat al Parlament una sol·licitud d'informació per conèixer els noms i cognoms d'aquests treballadors, segons avança aquest divendres el diari ABC.