26 de febrer de 2019
26.02.2019
Diari de Girona

El Govern llança un decret de mesures de protecció social abans dels comicis

El PP demana un cara a cara a Sánchez tot i que no descarta participar en debats amb altres formats

26.02.2019 | 01:01
El Govern llança un decret de mesures de protecció social abans dels comicis

El Govern ha enviat als agents socials un esborrany de l'anomenat Reial Decret Llei de mesures urgents en matèria de protecció social que puja pensions d'invalidesa, prestacions a famílies nombroses i paga cotitzacions a cuidadors no professionals de dependents abans de les eleccions generals del 28 d'abril. Segons El Mundo, el Ministeri de Treball compleix així l'anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, i confirma que les quotes a la Seguretat Social i per Formació Professional de cuidadors no professionals de persones en situació de dependència seran abonades conjuntament i directa per l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) a la Tresoreria General de la Seguretat Social. El cost d'aquesta mesura previst en els Pressupostos de l'Estat no aprovats superava els 300 milions anuals i la mateixa afecta unes 180.000 persones.

Per altra banda, el Partit Popular vol posar data al debat cara a cara entre el president del Govern i el seu candidat, Pablo Casado, en la propera campanya electoral, abans de decidir la participació a altres debats. Això sí, la formació no defugirà cap format ni altres debats amb altres candidats. «Fins que Pedro Sánchez digui sí a aquest cara a cara no desviarem l'atenció amb debats amb més participants», va assegurar el vicesecretari d'Organització del PP i cap de campanya d'aquest partit a les generals, Javier Maroto, davant la crida el grup Atresmedia a un debat el 23 d'abril entre els candidats de PSOE, PP, Cs, Podem i Vox.

Dijous passat, en un míting a Torrejón de Ardoz, Casado va reptar Sánchez davant les generals del 28 d'abril. «Estic disposat a debatre amb ell on vulgui i quan vulgui, cara a cara o amb els partits que estimin oportú. A la televisió o on li vingui de gust, i a la cadena que vulguin perquè nosaltres tenim la raó, les xifres i les dades objectives del que ha fet amb Espanya i, sobretot, del que tornarà a fer amb Espanya si no guanyem les eleccions el proper 28 d'abril», li va etzibar el líder del PP.

Per part seva, la portaveu de l'Executiva de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va destacar els últims fitxatges de la formació taronja per a les properes eleccions generals, autonòmiques i municipals i va destacar que Albert Rivera és l'únic líder capaç d'«unir» i «atreure talent». Concretament, es va referir a l'exdirector general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i exsecretari d'Estat Joan Mesquida, que va abandonar el PSOE, i la presidenta de l'Associació de Treballadors Autònoms de Castella i Lleó, Soraya Mayo, que va deixar el PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook