El Govern ha enviat als agents socials un esborrany de l'anomenat Reial Decret Llei de mesures urgents en matèria de protecció social que puja pensions d'invalidesa, prestacions a famílies nombroses i paga cotitzacions a cuidadors no professionals de dependents abans de les eleccions generals del 28 d'abril. Segons El Mundo, el Ministeri de Treball compleix així l'anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, i confirma que les quotes a la Seguretat Social i per Formació Professional de cuidadors no professionals de persones en situació de dependència seran abonades conjuntament i directa per l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) a la Tresoreria General de la Seguretat Social. El cost d'aquesta mesura previst en els Pressupostos de l'Estat no aprovats superava els 300 milions anuals i la mateixa afecta unes 180.000 persones.

Per altra banda, el Partit Popular vol posar data al debat cara a cara entre el president del Govern i el seu candidat, Pablo Casado, en la propera campanya electoral, abans de decidir la participació a altres debats. Això sí, la formació no defugirà cap format ni altres debats amb altres candidats. «Fins que Pedro Sánchez digui sí a aquest cara a cara no desviarem l'atenció amb debats amb més participants», va assegurar el vicesecretari d'Organització del PP i cap de campanya d'aquest partit a les generals, Javier Maroto, davant la crida el grup Atresmedia a un debat el 23 d'abril entre els candidats de PSOE, PP, Cs, Podem i Vox.

Dijous passat, en un míting a Torrejón de Ardoz, Casado va reptar Sánchez davant les generals del 28 d'abril. «Estic disposat a debatre amb ell on vulgui i quan vulgui, cara a cara o amb els partits que estimin oportú. A la televisió o on li vingui de gust, i a la cadena que vulguin perquè nosaltres tenim la raó, les xifres i les dades objectives del que ha fet amb Espanya i, sobretot, del que tornarà a fer amb Espanya si no guanyem les eleccions el proper 28 d'abril», li va etzibar el líder del PP.

Per part seva, la portaveu de l'Executiva de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va destacar els últims fitxatges de la formació taronja per a les properes eleccions generals, autonòmiques i municipals i va destacar que Albert Rivera és l'únic líder capaç d'«unir» i «atreure talent». Concretament, es va referir a l'exdirector general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i exsecretari d'Estat Joan Mesquida, que va abandonar el PSOE, i la presidenta de l'Associació de Treballadors Autònoms de Castella i Lleó, Soraya Mayo, que va deixar el PP.