El líder opositor Juan Guaidó, qui es va autoproclamar «president encarregat» de Veneçuela, va assegurar que té planejat tornar a Veneçuela dilluns malgrat les amenaces contra la seva persona i la seva família. Encara que Guaidó havia afirmat que tornaria a Veneçuela aquesta setmana, el president del Paraguai, Mario Abdo Benítez, va confirmar que el líder opositor viatjarà divendres a país.

Guaidó, qui es troba de visita al Brasil, va agrair al president del país, Jair Bolsonaro, que hagi liderat els esforços regionals «a favor de la democràcia», mentre busca augmentar la pressió internacional contra el mandatari veneçolà, Nicolás Maduro.

Per altra banda, els governs de Rússia i la Xina van vetar la resolució plantejada davant el Consell de Seguretat de Nacions Unides per part dels Estats Units per exigir a Veneçuela que permeti l'entrada d'ajuda humanitària al país. «La resolució no ha estat adoptada pels vots negatius de dos membres permanents, la Xina i Rússia», va anunciar el president del Consell de Seguretat, el representant permanent de Guinea Equatorial, Anatolio Ndong Mba.

El text presentat pels Estats Units, que reclamava a més la celebració d'eleccions presidencials «lliures i justes» al país sud-americà, va aconseguir nou vots, el que va forçar Moscou i Pequín a utilitzar el seu dret a veto. Poc després, la resolució presentada per Rússia va fracassar a l'hora de passar la votació, en comptar únicament amb quatre vots a favor.

Els EUA estudien fórmules

Paral·lelament, el secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, va assegurar que Washington segueix estudiant fórmules per portar l'ajuda humanitària a Veneçuela. «Esperem que en les properes setmanes puguem aconseguir algun avenç en aquest problema. És un gran problema», va reconèixer Pompeo en declaracions als periodistes.