El fiscal general d'Israel, Avichai Mendelblit, va anunciar la seva intenció d'imputar el primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, per suborn, frau i violació de la confiança en tres casos diferents, a l'espera de les vistes. Netanyahu està sent investigat en els coneguts com a casos 1.000, 2.000 i 4.000, en què és sospitós d'acceptar regals d'empresaris a canvi de favors polítics, arribar a un acord amb un mitjà per aconseguir una cobertura favorable a canvi de fer mal a un diari de la competència, i lliurar concessions a un empresari a canvi d'una cobertura favorable en un portal de notícies.

La decisió de Mendelblit va ser anunciada després de prop de tres anys d'investigacions i suposa la primera vegada a la història del país en què un fiscal general anuncia la imputació d'un primer ministre en exercici. En la seva carta a Netanyahu, el fiscal general va destacar que «ha danyat la imatge del servei públic i la confiança pública en ell», segons el diari Haaretz.

En un altre ordre de coses, les forces israelianes van cometre greus abusos en la repressió de l'onada de protestes desfermada a la Franja de Gaza a finals de març, en el marc de les quals van morir 189 palestins, segons les conclusions d'una investigació de l'ONU que va alertar de possibles crims de guerra i contra la Humanitat. Les indagacions, encarregades pel Consell de Drets Humans a una comissió independent, han conclòs que 6.106 «manifestants desarmats» van patir ferides de bala pels trets de franctiradors.