L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes va demanar la «baixa temporal de militància» al PP, segons va avançar a través del seu compte d'Instagram. Com és habitual des que està apartada de la primera línia de la política, Cifuentes va utilitzar les xarxes socials per comunicar aquesta decisió en una setmana on s'ha conegut que la Fiscalia li demana tres anys i tres mesos de presó per una suposada falsificació documental al cas Màster.

Va iniciar el seu anunci amb una frase del qui va ser president dels EUA Franklin Roosevelt, assenyalant que «en política no hi ha casualitats... i si n'hi ha, és que estan molt ben preparades». A més, va assegurar que «creu en la justícia» i que, per això, està «completament segura» que el temps li donarà la raó. Però «fins que això passi», va explicar que ha demanat la seva baixa temporal de militància al PP. «Que passeu tots un magnífic cap de setmana», concloïa el seu missatge a les xarxes, acompanyat d'un cor i una imatge d'ella amb les mans creuades.

Ha estat una setmana en què diàriament han aparegut informacions sobre Cifuentes. Va començar amb la petició de la Fiscalia de tres anys de presó pel cas Màster. Al dia següent, la Mesa de la comissió d'investigació d'universitats a l'Assemblea de Madrid acceptava la petició de compareixença de Cifuentes el proper 6 de març. Dijous es donava a conèixer una decisió de l'Audiència Provincial de Madrid de rebutjar el seu recurs contra l'arxiu d'una querella a Francisco Granados.