El Govern del Pakistan va alliberar el soldat indi capturat dimecres després d'haver estat abatut el seu avió militar per endinsar-se en espai aeri pakistanès a la regió del Caixmir, en disputa entre els dos països. El pilot, Abhinandan Varthaman, va ser entregat a les autoritats índies al lloc fronterer de Wagah/Attari, en el que el primer ministre pakistanès, Imran Jan, va descriure com «un gest de pau» per intentar rebaixar les tensions bilaterals.

«Benvingut a casa», va escriure el primer ministre indi, Narendra Modi, al seu Twitter. «El país està orgullós del teu exemplar valor. Les nostres Forces Armades són una inspiració per als 1.300 milions d'indis», va afegir.

Durant la jornada, les autoritats pakistaneses van anunciar a més la reobertura parcial de l'espai aeri, després que milers de passatgers quedessin a terra a causa del seu tancament per l'escalada de tensions. L'Autoritat d'Aviació Civil (CAA) va destacar que les operacions es reprendran a Islamabad, Karachi, Peshawar i Quetta, mentre que a la resta d'aeroports ho faran de manera gradual.

Per la seva banda, el cap de l'Exèrcit del Pakistan, Qamar Yaved Bajua, va advertir que el país «ha de respondre davant de qualsevol agressió en defensa pròpia», segons va explicar el seu portaveu, Asif Ghafur a través del seu compte de Twitter.

Les tensions entre els dos països es van intensificar arran de l'atemptat perpetrat el 14 de febrer a la localitat de Pulwama, a la zona del Caixmir controlada per Nova Delhi, que es va saldar amb la mort de 40 membres de les forces de seguretat.