El líder de Cs, Albert Rivera, va retreure ahir al president del Govern, Pedro Sánchez, i al dirigent del PP, Pablo Casado, que se centren només a buscar diferències entre aspirants a la Moncloa. «No em veureu parlant de Franco ni de l'avortament. Això ho deixo per Casado i Sánchez. Jo vull parlar d'Espanya».

Ho va dir durant una Trobada Ciutadana amb la líder a Catalunya, Inés Arrimadas; la líder a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i l'excalcalde de l'Hospitalet i número tres de Manuel Valls a l'Alcaldia de Barcelona, Celestino Corbacho. «Jo no veig en el votant del PSOE o del PP un enemic: jo veig un compatriota, amb diferents idees», però Rivera va dir que sí veu els seus líders interessats a cercar diferències. «Tot el dia parlant de Franco i de l'avortament» -va criticar- en comptes de parlar d'educació, innovació, arribada d'empreses i administració pública, per exemple.

Rivera va insistir a llançar un missatge contra aquells polítics que diuen «que cal tornar a les dues Espanyes» o que a Catalunya hi ha «bons i mals catalans». «Fugint d'aquest tipus de lideratges» va dir subratllant que Cs busca liderar una majoria constitucionalista.