04 de març de 2019
04.03.2019
Diari de Girona

Casado insta a «recuperar» els votants del PP per evitar la pèrdua d'escons

El líder del PP incorporarà diversos ministres dels governs de Rajoy a les llistes per a les eleccions generals

03.03.2019 | 23:38
Casado insta a «recuperar» els votants del PP per evitar la pèrdua d'escons

El president del PP, Pablo Casado, va instar a «recuperar» aquells votants que en el seu dia van confiar en el PP però que ara ho fan a altres formacions polítiques per evitar la pèrdua d'escons derivada del repartiment proporcional establert per la llei d'Hondt. «Hem de fer un projecte en el qual tornem a recuperar aquells que van confiar en nosaltres i que en algun moment van anar a altres formacions polítiques, és el moment de dir que aquest és un partit, que no els defraudarem, poden confiar en nosaltres, no dividim esforços», va assenyalar Casado en la presentació dels candidats populars de la zona est de la Comunitat de Madrid.

El líder del PP va demanar això perquè assegura que la Llei Electoral «pot fer que el vot a un partit determinat només es capitalitzi en escons a la meitat», és a dir, «que del 100% de vots que reben algunes formacions, només el 40% o 50% acaben sent un escó».

Per altra banda, el líder del PP incorporarà diversos ministres de Mariano Rajoy a les llistes del Partit Popular a les eleccions generals del 28 d'abril, com Ana Pastor, Isabel García-Tejerina, Fátima Báñez, Rafael Catalá, Dolors Montserrat o Juan Ignacio Zoido. Génova porta amb gran hermetisme l'elaboració de les candidatures i es limiten a destacar que presentarà «bons perfils» i que reflectiran la «renovació tranquil·la» de Casado. «Els millors estaran a les llistes del PP, els que no són tan bons potser estan a altres candidatures», va dir el vicesecretari d'Organització, Javier Maroto.No obstant això, el propi Casado ja va subratllar, en un acte a la província d'Àvila, que algú que hagi estat ministre de Mariano Rajoy o José María Aznar "li dóna un plus" i va recordar que ell va apostar per la integració després del Congrés extraordinari del PP de juliol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook