04 de març de 2019
04.03.2019
Diari de Girona

Un terç dels diputats laboristes rebutgen un nou referèndum sobre el Brexit

?El primer ministre irlandès admet que considera bastant probable que el procés de sortida del Regne Unit de la UE s'allargui fins al mes de juny

03.03.2019 | 23:38
Varadkar preveu un retard del procés per al Brexit.

Fins a 70 dels 245 diputats del Partit Laborista a la Cambra dels Comuns estarien en contra de la convocatòria d'un segon referèndum sobre el Brexit, segons la diputada laborista Caroline Flint. No obstant això, el partit defensa oficialment la votació per evitar una sortida sense acord. «Crec que hi ha entre 60 i 70 diputats laboristes que estan tan en contra com jo d'un segon referèndum», va afirmar Flint, triada per una circumscripció que va votar a favor del Brexit a la consulta de 2016.

Paral·lelament, el portaveu d'Economia del Partit Laborista, John McDonnell, va argumentar que van haver d'avalar la proposta d'un segon referèndum per evitar una sortida sense acord el proper 29 de març, data prevista per a la materialització del Brexit.

«Ens hem vist obligats a això pels retards de Theresa May. El temps s'acaba», va afirmar McDonnell, tot defensant a més la proposta alternativa d'acord que proposa el seu partit. «Si no podem aconseguir-ho, haurem de trencar el bloqueig tornant als votants. No és el que volem, sinó que se'ns han obligat a això», va afegir.

El Govern britànic va patir un greu contratemps després que l'Acord de Retirada negociat amb la Unió Europea fos rebutjat àmpliament pel Parlament britànic el passat mes de gener. La data límit per a la sortida del bloc és el proper 29 de març.

Per part seva, el primer ministre d'Irlanda, Leo Varadkar, va reconèixer davant els seus ministres que considera bastant probable que el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea no complirà el termini inicial marcat i podria estendre's fins al proper mes de juny. «El primer ministre ens ha dit en privat que serà molt possible que es declari una pròrroga fins al juny», va explicar un dels seus ministres al Sunday Independent.

El Govern irlandès no es va pronunciar públicament sobre aquests comentaris i, a través d'un portaveu, va insistir que el Consell de Ministres del país «té com a únic objectiu la consecució d'un acord en una matèria tan decisiva».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook