La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va criticar que es faci ús de la Diputació Permanent «amb finalitats partidistes». «Cap govern, ni municipal ni autonòmic, no pot anar dopat a unes eleccions, hi has d'anar en igualtat de condicions», va assenyalar. Pastor va assegurar que a altres legislatures s'han «convalidat» decrets llei per un tema «concret» i «urgent».

«No sembla raonable, excepte per necessitat, que es faci un ús partidista de les institucions», va apuntar Pastor, i va assegurar que el PSOE podria sortir amb «avantatge». «En política, com a la vida, les normes són clares, i en una cosa tan seriosa, com és no interferir amb el poder que t'han atorgat els ciutadans, no pots jugar amb avantatge», va destacar.

Per part seva, el president del PP, Pablo Casado, va acusar el Govern de «guerra bruta» contra el seu partit des de la Moncloa i va carregar especialment contra l'aprovació de decrets en Consell de Ministres, que va anunciar que seran recorreguts davant la Junta Electoral central.

Casado va acusar l'equip de Pedro Sánchez d'«haver passat de ser caciquil» a tenir «pràctiques mafioses en buscar coses dolentes de l'oposició» des dels ministeris, en referència a la informació d' El Mundo que l'equip del president ha demanat als departaments del Govern «arguments per atacar» l'oposició.

Per part seva, el ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va titllar el PP d'«hipòcrita» després de l'anunci que recorrerà davant la Junta Electoral els decrets socials que s'aprovin al Consell de Ministres.

«Això respon a la hipocresia del Partit Popular, que fa el que vol i el veta els altres. Ja vaig recordar divendres que als últims cinc consells de ministres del Partit Popular per a les eleccions de 2015 va aprovar 421 mesures, amb una translació econòmica de 3.400 milions d'euros», va criticar.