El Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga, encarregat del cas per la mort de Julen, el nen de dos anys el cos del qual va ser trobat sense vida 13 dies després de caure en un pou, va decidir que no pertoca la pràctica de les diligències sol·licitades per la defensa de l'únic investigat en aquesta causa, l'amo de la finca on es troba la prospecció en què va caure el petit. A més, qüestiona que l'informe presentat que apuntava les tasques de rescat com a causa de la mort «tingui la consideració de pericial».

La defensa de David Serrano va presentar la passada setmana un informe les conclusions del qual «permeten considerar» que la mort del petit «es va poder produir durant les tasques de rescat» i en què s'apunta que podria ser l'ús d'una piqueta a les primeres hores d'aquestes tasques el que expliqui les ferides que presentava el menor. Arran d'aquest document, va sol·licitar que declaressin diversos bombers i guàrdies civils que van participar en l'operatiu els primers dies.

La jutge assenyala que les diligències sol·licitades per la defensa «no es consideren pertinents en aquest estat del procediment», apuntant que falta l'informe de l'autòpsia. La part, diu la instructora, «obvia que es tracta només d'un informe preliminar», i afegeix que també s'han de practicar més declaracions testificals. D'altra banda, indica que per realitzar aquestes peticions «només s'aporta un informe emès o confeccionat per un arquitecte que efectua una sèrie de valoracions».