L'espanyol David Martínez, de 26 anys, va morir en ser apunyalat dimecres al barri londinenc de Leyton, un crim pel qual les autoritats han obert una investigació per assassinat. La víctima va ser atesa pels equips d'emergència i va acabar morir prop de 40 minuts després de l'agressió.

Per la seva banda, el consolat d'Espanya a Londres està en contacte amb la família de la víctima i amb la Policia de la ciutat, que és la responsable de la investigació.

El succés va tenir lloc enmig de l'augment de les pressions sobre la primera ministra, Theresa May, pel creixent nombre d'apunyalaments i atacs amb armes blanques al país. Durant el cap de setmana van morir dos menors en incidents similars -una adolescent va ser apunyalada per l'esquena en un parc a Londres i un jove de 17 anys va ser apunyalat en una localitat propera a Manchester-, el que va elevar a 24 el nombre de morts aquest any en atacs d'aquest tipus. Entre març de 2017 i març de 2018 hi va haver 285 homicidis amb armes blanques, la xifra més alta des que es va iniciar el registre d'aquest tipus de successos el 1946.