L'exsecretària d'Estat de Cooperació Internacional i diputada del PSOE fins al final d'aquesta legislatura, Soraya Rodríguez, s'ha donat de baixa del PSOE. En una carta remesa a la secretària general del PSOE de Valladolid, Teresa López, afirma que aquesta «difícil decisió» l'ha adoptat per la «discrepància profunda» que manté amb la direcció del partit en relació amb la seva política amb l'independentisme català.

«No puc compartir que la majoria de la moció de censura, que ha sostingut el Govern espanyol durant els últims vuit mesos, sigui una possibilitat viable de conformar una majoria parlamentària raonable per sostenir un govern socialista. Per això espero i desitjo que després dels resultats electorals del 28 d'abril el PSOE no reediti la majoria de la moció de censura per obtenir una investidura», explica en la missiva.

«Fer dependre de nou la governabilitat del país sobre l'independentisme, que ha iniciat una operació d'assetjament i demolició de l'estat de dret i de la Constitució, tindria conseqüències molt negatives per a la nostra democràcia», argumenta qui va ser portaveu del PSOE al Congrés quan Alfredo Pérez Rubalcaba era el líder del partit.

En un altre ordre de coses, el PP i Ciutadans van sol·licitar a la Junta Electoral Central (JEC) que prengui les mesures necessàries per suspendre, durant el procés electoral, les rodes de premsa posteriors al Consell de Ministres si inclouen mesures «electoralistes» i que «s'adverteixi» a l'Executiu de Pedro Sánchez sobre la possibilitat de ser sancionat en cas d'incompliment, amb una multa que pot arribar als 3.000 euros si es tracta d'autoritats o funcionaris.

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va assegurar que «el Govern de Pedro Sánchez, que ja ha convocat eleccions, està incomplint clarament la llei convertint les rodes de premsa en mítings electorals».