07 de març de 2019
07.03.2019
Diari de Girona

Rússia denuncia que ha impedit activitats a 600 espies

Putin assegura que agents estrangers han intentat obtenir dades relacionades amb la política i la tecnologia

07.03.2019 | 00:32
Rússia denuncia que ha impedit activitats a 600 espies

El president de Rússia, Vladímir Putin, va assegurar que les autoritats del país van impedir les activitats de prop de 600 espies durant el 2018, alhora que va parlar d'una «activitat intensificada» per part de països estrangers. «Gràcies a l'èxit de les operacions especials, es van impedir les activitats de 129 empleats i 465 agents de serveis d'intel·ligència estrangers», va assegurar durant una reunió amb els caps del Servei Federal de Seguretat (FSB).

Putin va denunciar així intents d'agents estrangers d'obtenir accés a dades relacionades amb la política, l'economia i la tecnologia a Rússia, a més d'influir sobre els assumptes interns del país.

En aquest sentit, va destacar la necessitat de protegir especialment les dades relatives a la tecnologia militar i de doble ús. «El control ha de ser el més estricte i rigorós» en aquests camps, va afegir. Espies russos han estat acusats en els últims mesos d'estar darrere de diverses activitats a diversos països europeus, inclòs l'atac amb agent nerviós al Regne Unit contra l'antic espia Sergei Skripal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit