El president de Rússia, Vladímir Putin, va assegurar que les autoritats del país van impedir les activitats de prop de 600 espies durant el 2018, alhora que va parlar d'una «activitat intensificada» per part de països estrangers. «Gràcies a l'èxit de les operacions especials, es van impedir les activitats de 129 empleats i 465 agents de serveis d'intel·ligència estrangers», va assegurar durant una reunió amb els caps del Servei Federal de Seguretat (FSB).

Putin va denunciar així intents d'agents estrangers d'obtenir accés a dades relacionades amb la política, l'economia i la tecnologia a Rússia, a més d'influir sobre els assumptes interns del país.

En aquest sentit, va destacar la necessitat de protegir especialment les dades relatives a la tecnologia militar i de doble ús. «El control ha de ser el més estricte i rigorós» en aquests camps, va afegir. Espies russos han estat acusats en els últims mesos d'estar darrere de diverses activitats a diversos països europeus, inclòs l'atac amb agent nerviós al Regne Unit contra l'antic espia Sergei Skripal.