El Govern de Nicolás Maduro va declarar persona non grata l'ambaixador d'Alemanya a Caracas, Daniel Martin Kriener, pels «seus recurrents actes d'ingerència en els assumptes interns del país» i li va donar 48 hores perquè abandoni Veneçuela. En un comunicat, el Ministeri d'Exteriors veneçolà va titllar d'«inacceptable que un representant diplomàtic estranger exerceixi al seu territori un paper públic més propi d'un dirigent polític en clara alineació amb l'agenda de conspiració de sectors extremistes de l'oposició veneçolana».

Alemanya és un dels molts països europeus que han reconegut el president de l'Assemblea Nacional, l'opositor Juan Guaidó, com a president interí de Veneçuela amb la intenció que porti el país a la celebració de noves eleccions presidencials.

Per part seva, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va anunciar que Washington revocarà el visat a altres 77 persones properes a Maduro, després d'una mesura similar divendres contra altres 49 persones. Pence va criticar el suport de Cuba a Maduro. «És el moment que Cuba alliberi Veneçuela», va assenyalar.

Paral·lelament, l'assessor de Seguretat Nacional nord-americà, John Bolton, va amenaçar amb «sancions» aquelles institucions financeres que permetin al Govern veneçolà dur a terme «transaccions il·legítimes». «Els Estats Units avisen les institucions financeres estrangeres que s'enfrontaran a sancions per estar implicades en facilitar transaccions il·legítimes que beneficien Nicolás Maduro i la seva xarxa corrupta», va assenyalar Bolton.

Segons va explicar, l'Administració de Donald Trump «dona suport fermament a la transició democràtica a Veneçuela liderada pel president interí i també per l'Assemblea Nacional, i està seguint diverses noves iniciatives diplomàtiques i econòmiques per donar suport a aquesta transició», en què s'emmarca l'avís llançat als bancs. «No permetrem que Maduro robi la riquesa del poble veneçolà», va destacar l'assessor de Seguretat Nacional dels Estats Units.