La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, va assegurar que l'exdiputada socialista Soraya Rodríguez ha seguit el mateix camí que «molts» votants del PSOE «que ja no se senten representats» per aquesta formació i va apuntar que Cs té «la porta oberta a qui té talent i capacitat».

Villacís considera que la marxa de Rodríguez del PSOE ha estat «dolorosa», però va indicar que aquest pas és el que «probablement fan molts ciutadans que en el seu dia van ser votants i que ja no se senten representats perquè ara és una força còmplice de l'independentisme». «Igual que Soraya, molta gent els deixarà de votar; entenc que se senti òrfena», va assenyalar.

Per part seva, la vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, va criticar la sortida del PSOE de Rodríguez i va afirmar que la seva baixa del partit és «com diria Oscar Wilde: només un ximple no jutjaria per les aparences». Després d'assenyalar que «els socialistes mai abandonen el PSOE», la vicepresidenta va reblar: «És evident el que ha fet Soraya Rodríguez, no mereix cap tipus de comentari».

L'exdiputada del PSOE va remetre dimecres una carta a la secretaria provincial del partit a Valladolid en què demanava formalment la seva baixa per «discrepància profunda» amb la direcció del partit en relació a la política mantinguda per Pedro Sánchez amb l'independentisme català.

Paral·lelament, el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va considerar que la sortida de Rodríguez del partit és «promoure el transfuguisme» i va lamentar que la « nova política estigui practicant el pitjor de la vella política». «Em produeix tristesa d'una banda en l'àmbit personal i horror polític en l'altra», va explicar Ábalos en relació al fet que Rodríguez s'hagi donat de baixa del PSOE sense que hagi descartat sumar-se a un altre partit polític.