L'eurodiputat polonès del Congrés de la Nova Dreta, Stanislaw Zoltek, del grup de l'Europa de les Nacions i les Llibertats d'extrema dreta a l'Eurocambra va qüestionar que les dones puguin «exercir la funció dels homes» i va instar a no «obligar» les dones «felices» a intentar «ser homes». «Si volen canviar de sexe doncs molt bé. Però no obliguin les dones que són felices sent dones al fet que intentin ara ser homes», va demanar l'eurodiputat durant un debat a la Comissió de Pressupostos de l'Eurocambra sobre un estudi sobre gènere i pressupost presentat per l'eurodiputada del PSOE Eider Gardiazabal.

L'eurodiputat d'extrema dreta polonès va considerar que «obligar totes les dones a exercir la funció dels homes i que els homes facin el que han de fer les dones això no ajuda cap sexe». «Jo prefereixo una situació en què les dones són dones i els homes són homes», va reblar en vigílies del Dia Internacional de la Dona.

L'eurodiputada del PSOE li va replicar que «en cap cas una dona vol substituir el treball d'un home, ni un home el treball d'una dona». «Perquè per començar avui no hi ha treballs d'homes i treballs de dones», va destacar l'eurodiputada socialista. Gardiazabal va deixar clar que del que es tracta és de «defensar la igualtat d'oportunitats» entre homes i dones, una lluita que hauria de ser «comuna». «Això no és una lluita d'homes contra dones, ni ho hauria de ser de dones contra homes, sinó una lluita comuna perquè puguem tenir tots i totes els mateixos drets i les mateixes oportunitats», va dir.

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va impulsar el 2017 una multa equivalent a les dietes de 30 dies i la suspensió temporal d'activitat per a l'eurodiputat polonès, Janusz Korwin-Mikke, per proclamar davant el ple de la institució que les dones són «més febles» i «menys intel·ligents» que els homes, per justificar que guanyessin menys. No era la primera vegada que l'eurodiputat polonès protagonitzava una polèmica a l'hemicicle europeu i va ser sancionat per això en el passat. A l'octubre de 2015, va ser suspès durant 10 dies i se li va imposar una multa de 3.000 euros per apologia del nazisme.

Possible aliat de Vox

El grup de l'Europa de les Nacions i la Llibertat, en el qual s'inscriu l'antic Front Nacional de Marine Le Pen, és un dels que està temptejant Vox per a la seva futura adscripció a l'Eurocambra, tot i que fonts parlamentàries van assegurar que la formació ultradretana espanyola està més a prop del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR).