09 de març de 2019
09.03.2019
Diari de Girona

Condemnen l'excap de campanya de Trump a quatre anys de presó

El president nord-americà destaca que la sentència no té res a veure amb l'acusació per conspiració

09.03.2019 | 01:33
Condemnen l'excap de campanya de Trump a quatre anys de presó

Paul Manafort, l'antic líder de campanya del president nord-americà, Donald Trump, va ser condemnat a gairebé quatre anys de presó per delictes financers, després que el jutge hagi rebutjat mostrar indulgència per haver reconegut els seus crims. Manafort, que va entrar a la sala en cadira de rodes i amb un bastó, va ser acompanyat per la seva esposa i diversos membres de la seva família durant la lectura de la sentència.

El fiscal Greg Andres va assenyalar durant la seva intervenció que Manafort no va col·laborar amb les autoritats durant les investigacions: «La raó per la qual ens vam reunir amb ell durant 50 hores és que va mentir».

Cal recordar que Manafort es va declarar culpable en un Tribunal Federal de Washington al setembre per conspiració contra els Estats Units i conspiració per obstruir la justícia en intentar falsificar testimonis. El jutge va deixar clar que el veredicte no té relació amb aquest cas.

Trump va lamentar la sentència contra el seu excap de campanya, que ha passat «moments molt durs», i va aprofitar per insistir que la condemna no té res a veure amb cap conspiració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit