10 de març de 2019
10.03.2019
Diari de Girona

Investiguen un sacerdot d'Ourense per assetjar un menor a les xarxes socials

La diòcesi gallega ha decidit apartar-lo temporalment de la seva activitat mentre es porta a terme la indagació

09.03.2019 | 23:16
Investiguen un sacerdot d'Ourense per assetjar un menor a les xarxes socials

Un sacerdot de la Diòcesi catòlica d'Ourense ha estat apartat temporalment de la seva activitat per estar sota investigació judicial acusat de presumpte assetjament a un menor a través de les xarxes socials, segons va informar el Bisbat. La Diòcesi va destacar la necessitat de respectar la «presumpció d'innocència», va manifestar la seva «total col·laboració amb la justícia», va indicar que «lamenta el possible dany causat a la víctima i la seva família» i va expressar la seva «disposició a prestar-li el suport i l'ajuda necessària».

El bisbe Leonardo Lemos Montanet i els membres de la pastoral diocesana van mostrar la seva «tolerància zero» contra aquest tipus d'actituds i la seva «ferma condemna i repulsa davant qualsevol tipus de comportament que atempti contra la integritat física i moral dels menors i de les persones vulnerables».

Fonts de la Diòcesi van assegurar que des que es van assabentar del cas Lemos Montanet va contactar amb el clergue, d'avançada edat, i, després expressar-li la «gravetat de la situació», va decidir suspendre'l «cautelarment mentre la investigació prossegueix el seu curs». El Bisbat no farà més declaracions mentre les indagacions continuïn i es va comprometre a seguir impulsant «les mesures necessàries de prevenció i actuació», obeint les indicacions de la Santa Seu, per tal que l'activitat pastoral «no es vegi afectada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit