El president del Govern, Pedro Sánchez, es va mostrar obert als pactes postelectorals i en contra dels «cordons sanitaris». «Algunes sigles vinculades amb la dreta caminen volent posar cordons sanitaris al PSOE», va recordar, i els va respondre que «s'equivoquen» perquè «Espanya necessita acords» i els espanyols «el que no volen són vetos ni cordons sanitaris». Així, «davant de la vetocràcia», el líder socialista va assegurar que estendrà «la mà a tots els partits» per arribar a acords «per resoldre els problemes dels espanyols».

El cap de l'Executiu va fer un repàs als «èxits» dels últims nou mesos de Govern del PSOE, tot recordant les batalles perdudes per l'«obstruccionisme» de PP i Ciutadans i una visió de futur del que suposaria un triomf de la dreta: «Retrocedir 40 anys».

El 28 d'abril «l'elecció és ben senzilla» per a Pedro Sánchez: «O pel sentit comú o contra el sentit comú», «o volem un país que avanci o un país que retrocedeixi», «o una Espanya en la qual capiguem tots o una en què només hi hagi la ultradreta».

De cara a la propera cita amb les urnes, va demanar transcendir la dialèctica ideològica entre esquerres i dretes i va interpel·lar l'«Espanya sensata que no vol retrocedir 40 anys» en drets fonamentals, especialment en tot allò relacionat amb la igualtat i els drets de les dones.

Per la seva banda, el líder del PP, Pablo Casado, va reptar el secretari general del PSOE a un cara a cara amb ell abans de les eleccions del 28 d'abril. En un acte a Alacant, el dirigent popular va exigir a Sánchez que digui si indultarà els presos, pactarà amb els independentistes o si acceptarà l'autodeterminació a Catalunya. Segons Casado, el president del Govern no es vol enfrontar amb ell en un debat televisiu perquè «no pot ocultar que el que vol és avalar un govern amb independentises, batasunos i comunistes». El líder del PP va destacar que la seva formació «defensa l'Estat de les autonomies en una espanya unida i cohesionada».

Paral·lelament, el president de Ciutadans, Albert Rivera, es va comprometre a «aturar» els polítics separatistes, a «posar els millors» al Govern i a un «gran diàleg nacional» sobre els grans assumptes d'Estat que «estan paralitzats en un calaix».

«Vull que el futur d'Espanya passi per gent que sap esforçar-se. Vull un país de justícia on la gent amb mèrit guanyi i qui pretén anar per la porta de darrere perdi», va assenyalar Rivera durant un acte a Madrid el el qual va ser presentat com a candidat de Cs a la presidència del Govern després d'imposar-se a les primàries.El líder de la formació taronja ha apostat per "frenar en sec" als polítics separatistes i per "teixir aliances" entre els que volen unir Espanya. "No hi haurà premis ni indults per als separatistes. Prometo llei, justícia i Constitució", ha precisat.