Un enginyer químic de Granollers, Jordi Dalmau Sayol, de 46 anys, va perdre la vida en l'accident aeri registrat diumenge a Etiòpia, després de confirmar-se també la mort de la cooperant gallega Pilar Martínez Docampo. La víctima era enginyer químic i treballava a l'empresa Almar Water Solutions, especialitzada en el desenvolupament d'infraestructures d'aigua, fet pel qual feia el viatge a Kènia per motius professionals. L'altra víctima espanyola és la cooperant Pilar Martínez Docampo, de 32 anys i veïna de Cangas do Morrazo, va explicar l'alcalde d'aquest municipi de Pontevedra, Xosé Manuel Pazos.

El ministre d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Josep Borrell, va explicar que hi havia més espanyols que tenien previst agafar el vol de Ethiopian Airlines que es va estavellar diumenge, però que «en l'últim moment van canviar els bitllets» i, d'aquesta manera, «es van salvar». El ministre va explicar ell mateix va viatjar des d'Addis Abeba cap a Madrid «unes hores abans», ja que va tornar dissabte des d'Etiòpia després d'un viatge oficial que havia començat dimecres. «És un aeroport ultramodern, dotat de tots els ajuts a la navegació, no sé què va poder passar», va apuntar.

Troben les caixes negres

Les dues caixes negres de l'avió Boeing 737 MAX 8 de Ethiopian Airlines van ser trobades pels investigadors que analitzen l'accident aeri. Minuts abans del sinistre aeri a Etiòpia, el pilot del vol de ET302 va comunicar a la torre de control que havia patit una avaria i va demanar permís per tornar a aterrar a Addis Abeba, rebent l'autorització dels controladors.

Les accions de Boeing es van ensorrar gairebé un 11% a la Borsa de Nova York després que un model del fabricant nord-americà s'estavellés diumenge. Boeing va anunciar que ha decidit posposar la celebració de la presentació de la seva nova aeronau, el Boeing 777 X.