L'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) ha anunciat a través d'un comunicat difós en xarxes socials que tanca tot el seu espai aeri i cancel·la totes les operacions dels Boeing 737 MAX 8 després del tràgic accident a Etiòpia en què van perdre la vida 157 persones.

La mesura es farà efectiva aquest mateix dimarts a partir de les 19:00 hores (horari peninsular). La decisió de l'EASA se suma a les preses anteriorment per diversos països d'Europa de suspendre temporalment els vols dels Boeing 737 MAX 8.

Àustria, Països Baixos i Itàlia han estat els últims països a prohibir volar en el seu espai aeri el Boeing 737 MAX, el mateix model que es va estavellar aquest diumenge a prop d'Addis Abeba causant la mort de 157 persones ia l'octubre a Indonèsia deixant 189 morts.

El ministre de Transport austríac, Norbert Hofer, ha indicat que s'ha pres la decisió de deixar en terra l'aparell per motius de seguretat fins a nou avís. "La seguretat és la principal prioritat en aviació", ha defensat en un comunicat, defensant que la mesura busca protegir passatgers, pilots i tripulants.

El Govern holandès també ordenat el tancament del seu espai aeri a l'aparell de Boeing, segons ha informat l'agència de notícies ANP, que cita el ministre de Transports.