12 de març de 2019
12.03.2019
Diari de Girona

Guaidó demana que es declari l'estat d'alarma a Veneçuela

?Iberia cancel·la el seu vol d'avui a Caracas i els pilots d'Air Europa insten l'aerolínia a fer el mateix

11.03.2019 | 23:57
Guaidó demana que es declari l'estat d'alarma a Veneçuela

L'autoproclamat «president encarregat» de Veneçuela, Juan Guaidó, va publicar un decret en el qual sol·licita a l'Assemblea Nacional que declari l'alarma nacional per l'apagada que pateix gairebé tot el país des de dijous passat. «Es declara l'estat d'alarma, com a modalitat de l'estat d'excepció, a tot el territori nacional, a causa de la calamitat pública generada per la interrupció sostinguda del subministrament elèctric, situació que posa seriosament en perill la seguretat de la nació i dels seus ciutadans», estableix el text enviat al Parlament. El líder opositor va demanar als diputats veneçolans que declarin l'alarma nacional per un període inicial de 30 dies que podrà prorrogar-se pel mateix període.

Guaidó va convocar una nova manifestació, aquesta vegada contra l'apagada que pateix la nació caribenya des de fa cinc dies. «Si ens mantenim mobilitzats aviat aconseguirem el cessament de la usurpació, el govern de transició i les eleccions lliures. Tot sacrifici valdrà la pena. Si anem amb tot, units ho aconseguirem», va afirmar.

Per part seva, el Govern de Veneçuela va afirmar que «s'ha recuperat una part del sistema elèctric» després de diversos dies d'incidències a gran part del país, alhora que va assegurar que la situació està sent investigada com un «atac terrorista».

Per altra banda, Iberia va cancel·lar el vol programat a la seva ruta Madrid-Caracas per a avui a causa de l'apagada que viu Veneçuela des de dijous passat i que ha afectat el subministrament elèctric a l'aeroport. Paral·lelament, els pilots d'Air Europa van demanar a la companyia que suspengui els vols a Veneçuela.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook