Una mare, davant la negativa del seu fill de deu anys de dutxar-se, va donar una bufetada al seu fill. Ara, l'Audiència de Pontevedra conclou que "la reprensió davant d'una eventual desobediència del menor mai pot justificar l'ús de la violència que l'acusada va exercir". Segons publica La Voz de Galicia, la justícia condemna la dona a dos mesos de presó i a no acostar-se a menys de dos-cents metres del seu fill. La sentència considera que és missió dels pares educar els seus fills i corregir dins de la pàtria potestat però marca com a límits infranquejables la integritat física i moral d'aquests.

Davant l'argument de la defensa que la seva conducta està legitimada pel dret de correcció, l'Audiència assegura que aquest dret de correcció no existeix. I afegeix que, si existís en l'ordenament jurídic, ni tan sols procediria invocar-lo en aquest cas «quan s'utilitzen vies de fet expressament desautoritzades per l'ordenament jurídic que a tothom li consta que estan prohibides, ja que la seva il·licitud és notòriament evident ».

No és la primera vegada que la justícia actua contra pares que han usat la violència física com a càstig contra els seus fills. L'any passat, un pare de Lleida va ser condemnat a no veure el seu fill durant un any perquè el pegava si es feia pipí al llit. La professora del nen va alertar la policia i els serveis socials en detectar ferides a les orelles i la cara del menor.

En 2014, el titular del Jutjat penal número 2 de Pamplona va condemnar a 56 dies de treballs en benefici de la comunitat i a sis mesos d'allunyament per un delicte de lesions un pare que va pegar al seu fill de 8 anys per no fer els deures.

També a Lleida, l'any 2005, el jutjat penal va condemnar una mare a sis mesos de presó per donar dues bufetades a la seva filla de 16 anys. La noia la va denunciar, va marxar de casa i es va instal·lar a casa d'uns familiars.