El fiscal general de Veneçuela, Tarek William Saab, va anunciar l'obertura d'una investigació contra l'autoproclamat «president encarregat», Juan Guaidó, per la seva presumpta responsabilitat en les apagades que el Govern de Nicolás Maduro atribueix a un sabotatge. «Hem començat una nova investigació, que se suma a la iniciada el 29 de gener, al ciutadà Juan Guaidó per la seva presumpta participació en l'atac al sistema elèctric», va explicar Saab.

A més, va acusar Guaidó d'incitar a comportaments delictius -«exaltació a la violència i fins i tot instigació al saqueig»- però no va aclarir si també s'investigarà el president de l'Assemblea Nacional per això. Saab va basar aquesta acusació en els comentaris publicats a Twitter per Guaidó arran dels talls de llum. «Hi ha missatges incitant al saqueig, al robatori, amb l'excusa de necessitats econòmiques de la població», va dir.

Per part seva, el ministre d'Informació i Comunicació de Veneçuela, Jorge Rodríguez, va anunciar que l'apagada que pateix gairebé tot el país des de fa cinc dies ha estat «solucionada», si bé va advertir que es podrien produir nous talls de llum perquè «la guerra elèctrica continua». «En aquests moments l'esdeveniment està solucionat. Avui el titular de Veneçuela és que triomfem, que ha estat restituït el sistema elèctric gairebé íntegrament», va explicar el portaveu del Govern de Nicolás Maduro en una compareixença des del Palau de Miraflores.

Per part seva, el ministre d'Afers Exteriors va admetre que els EUA li van plantejar a Espanya que acollís ministres veneçolans si decidien desertar del país, al que Exteriors va respondre que ho estudiarien. Va afegir que ha mantingut converses amb el secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, i l'assessor de Seguretat Nacional, John Bolton, en què ha sorgit la «preocupació» de Washington «en el cas que algunes persones» del Govern veneçolà volguessin abandonar el país.