14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

Absolts d'una violació perquè la víctima és poc atractiva

Tres jutgesses van afirmar a la sentència que «sembla un home, és impossible que hagi patit una violació»

14.03.2019 | 00:35
Absolts d'una violació perquè la víctima és poc atractiva

Un tribunal d'apel·lació d'Ancona (Itàlia) va considerar que una jove era poc atractiva i massa masculina, fet pel qual no considera creïble que hagi estat violada. «Sembla un home, és impossible que hagi patit una violació», estableix la sentència, deduint el tribunal que el més probable és que s'ho hagi inventat tot. Seguint aquest raonament, les jutges d'apel·lació d'Ancona va absoldre dos joves de violència sexual contra una peruana de 22 anys. Tots dos havien estat ja condemnats en un tribunal de primer grau a cinc i tres anys de presó.

En les motivacions, les magistrades escriuen que a l'imputat principal «la jove ni tan sols li agradava, fins al punt que en escriure el seu número de mòbil ho va fer sota el sobrenom de 'viking', per al·ludir a una personalitat no femenina sinó masculina» . I per ratificar la frase afegeixen: «com la fotografia present en l'informe del procés sembla confirmar».

La sentència ha suscitat polèmica i moltes crítiques d'experts cap a les tres jutgesses per utilitzar un llenguatge inadequat i perillós amb valoracions ètiques o fins i tot estètiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook