El líder del PP, Pablo Casado, va demanar als «partits nous» que facin una «reflexió» sobre si convé que concorrin o no a les circumscripcions petites a les eleccions generals, ja que, segons va dir, això farà que es «divideixi el vot» del centre-dreta i, per tant, surtin beneficiats el PSOE i Podem. Així es va pronunciar en un acte a Saragossa amb afiliats del PP, en el qual va posar en valor que el Partit Aragonès (PAR) hagi pres la decisió «responsable» de no presentar-se a les generals -va concórrer amb el PP a les de 2015 i les de 2016- perquè no hi hagi «dispersió del vot constitucionalista». Segons el seu parer, «és quelcom digne d'agrair».

«El que he de dir és que tant de bo altres partits també fessin aquesta anàlisi de responsabilitat de pensar en aquelles convocatòries electorals en què no tindran representació en algunes circumscripcions, si val la pena dividir el vot perquè alguns escons passin al PSOE i a Podem», va manifestar.

Per part seva, Vox va respondre al líder del PP que es presentarà a totes les províncies el 28 d'abril. Considera que, en tot cas, són ells els que haurien de demanar al PP que retiri la seva candidatura en aquelles autonomies en les quals «estem per sobre dels populars» segons les enquestes que s'estan publicant.

Vox va difondre un comunicat en què assenyala que el partit «manté les seves candidatures a totes les circumscripcions electorals» davant els comicis del 28 d'abril. De fet, va assenyalar que el secretari general de Vox, Javier Ortega, ja va respondre al seu homòleg del PP, Teodoro García Egea, que la decisió adoptada pel Comitè Executiu Nacional del partit és «inamovible» i que Vox «no es plegarà als interessos de cap altre partit polític». En aquest sentit, va recordar que Vox es va comprometre a «representar els espanyols a les eleccions generals presentant candidatures a totes les circumscripcions electorals i manté el seu compromís davant de les peticions d'altres formacions polítiques».

En un altre ordre de les coses, el secretari de Programes i Àrees Sectorials de Ciutadans, Toni Roldán, va intentar tancar la polèmica per l'anul·lació de 82 vots a les primàries autonòmiques del partit a Castella i Lleó en assenyalar que s'han celebrat més de 300 primàries i fins ara només s'han trobat irregularitats en un d'aquests processos. «Hem fet més de 300 primàries» i només en un d'aquests processos «sembla que hi pot haver hagut irregularitats», va dir.