Una jutge federal nord-americana va condemnar Paul Manafort, antic cap de campanya del president Donald Trump, a 6 anys de presó per dos càrrecs de conspiració en el marc de la investigació del fiscal especial Robert Mueller sobre el paper de Rússia a les eleccions de 2016. No obstant això, la jutge de districte Amy Berman Jackson va assenyalar que 30 dels mesos es compliran juntament amb la sentència dictada la setmana passada contra Manafort per un altre cas, de manera que només complirà 43 dels mesos imposats, és a dir tres anys i mig.

L'excap de campanya de Trump va demanar perdó per les seves accions i va sol·licitar clemència abans de conèixer-se la sentència. La setmana passada, un altre jutge federal a Virgínia el va condemnat a gairebé 4 anys de presó per frau bancari i fiscal en una altra causa separada.

«Lamento el que he fet i totes les activitats que ens han portat avui aquí», va explicar Manafort a la jutge. «Aquest cas ja m'ho ha arrabassat tot, les meves propietats, els meus diners, la meva assegurança de vida, els comptes per als meus fills i néts, i fins i tot més», va afegir.

Manafort, de 69 anys, va demanar a Jackson que no li imposés més dels 47 mesos imposats pel jutge de districte T.S. Ellis a Virgínia. La jutge podia condemnar-lo a fins a deu anys, cinc per cadascun dels dos delictes de conspiració pels quals es va declarar culpable.

Mueller acusa Manafort d'haver creat una «xarxa d'entitats i comptes bancaris» a diferents països per ocultar fins a 75 milions de dòlars que va obtenir principalment del Govern prorús d'Ucraïna i d'oligarques russos. Manafort, que va dirigir la campanya de Trump, va haver de dimitir després de descobrir-se que havia rebut 12,7 milions de dòlars per assessorar en secret l'expresident ucraïnès Víktor Ianukóvitx.