14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

Els EUA i Canadà també deixen a terra els Boeing 737 MAX

Donald Trump assegura que «la seguretat de les persones és la nostra principal preocupació»

14.03.2019 | 00:35
Els EUA i Canadà també deixen a terra els Boeing 737 MAX

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que el seu Govern emetrà una «ordre d'emergència» per suspendre les operacions dels models Boeing 737 MAX 8 i 737 MAX 9 després del sinistre d'un d'aquests aparells a Etiòpia. Trump va destacar que tant l'Administració Federal d'Aviació (FAA) com Boeing «estan d'acord amb la mesura», alhora que va destacar que els aparells d'aquest model que estiguessin en vol arribarien al seu destí i quedarien llavors a terra fins a nova ordre.

«Els pilots han estat notificats, les aerolínies han estat totes notificades i estan d'acord. La seguretat de les persones nord-americanes i de totes les persones són la nostra principal preocupació», va afegir.

L'anunci va arribar poques hores després dels formulats per Canadà, Ucraïna, Geòrgia, Iraq i Líban. Dimarts, l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) va suspendre totes les operacions de vol de tots els avions Boeing model 737-8 MAX i 737-9 MAX a Europa, com a mesura de precaució. L'accident aeri de diumenge passat va causar 157 morts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook