Almenys vuit persones van morir, inclosos set nens, en un tiroteig que es va produir en un col·legi de l'estat brasiler de Sao Paulo, portat a terme per dos adolescents encaputxats que van utilitzar una pistola i una arma medieval semblant a un arc amb fletxes. El comandant general de la Policia Militar, Marcelo Salles, va explicar que el succés va tenir lloc a dos quarts de deu hora local a l'escola Raul Brasil, ubicada al municipi de Suzano, a Sao Paulo, que compta amb uns mil alumnes i més de cent treballadors.

Els dos adolescents van atacar inicialment un concessionari proper al centre educatiu. Segons el diari brasiler O Globo, van preguntar per l'amo del negoci i quan aquest es va presentar davant seu li van disparar tres trets. A continuació, es van dirigir a l'escola i van obrir foc de manera indiscriminada, primer contra la coordinadora pedagògica i un altre treballador i després contra els nens, que en aquell moment estaven a l'hora de l'esbarjo.

A més de la coordinadora pedagògica, van perdre la vida set alumnes i almenys altres 16 persones van resultar ferides i van ser traslladades a hospitals. Els dos adolescents es van treure al vida en un passadís de l'escola.

Els joves portaven una pistola del calibre 38, una arma medieval semblant a un arc amb fletxes, una destral i còctels Molotov, entre altres explosius, de manera que les forces de seguretat van escorcollar a fons el col·legi per descartar que haguessin col·locat una bomba. «Probablement, va ser un acte premeditat. Estaven equipats», va explicar el coronel de la Policia Militar Fabio Pellegrini, que també participa en la investigació del cas.

En un primer moment es va informar que els dos adolescents eren antics alumnes de l'escola Raul Brasil, però la direcció del col·legi ho va acabar desmentint. De moment, es desconeixen els motius de l'atac.

El governador de Sao Paulo, Joao Doria, que es va traslladar fins al lloc dels fets, va assegurar que va presenciar una de les escenes més tristes de la seva vida. «Estic consternat», va confessar. L'Executiu regional va declarar tres dies de dol oficial.

Per part del Govern federal, només es va pronunciar el ministre d'Educació, Ricardo Vélez. «Rebo amb molta tristesa la notícia», va escriure a Twitter. El president brasiler, Jair Bolsonaro, assidu d'aquesta xarxa social, es va mantenir en silenci.

Una de les primeres mesures de Bolsonaro, que va prendre possessió del càrrec el passat 1 de gener, va ser facilitar la compra, el registre i la tinença de les armes de foc en un país que el 2017 va batre rècord d'homicidis, amb una mitjana de set per hora.