15 de març de 2019
15.03.2019
Diari de Girona

Confirmen els cinc anys de reclusió per a Juana Rivas per sostracció de menors

La defensa de la dona condemnada anuncia la seva intenció de presentar una petició d'indult

15.03.2019 | 01:13
Confirmen els cinc anys de reclusió per a Juana Rivas per sostracció de menors

L'Audiència de Granada va confirmar la pena de cinc anys de presó per a Juana Rivas per sostracció de menors, després que fa dos estius romangués un mes en parador desconegut amb els seus dos fills incomplint les resolucions judicials que l'obligaven a lliurar-los al pare, l'italià Franceso Arcuri. A la sentència, el tribunal estima parcialment el recurs de Rivas pel que fa a la indemnització que ha d'abonar a la seva exparella per dany moral, que rebaixa de 30.000 a 12.000 euros.

Tot i això, manté «íntegres» els altres pronunciaments de la sentència dictada pel Jutjat penal 1 de Granada, incloent la privació de la pàtria potestat sobre els nens durant un període de sis anys.

La Secció Primera de l'Audiència justifica la seva decisió en el fet que Rivas va cometre els dos delictes de sostracció de menors pels quals va ser condemnada i rebutja el seu argument que hi hagués una causa justificada per no lliurar als petits, que ella va atribuir a una situació de «maltractament» i a la «necessitat de protegir-los».

Referent a això, el tribunal destaca que «per més que ella presenti la seva exparella com un maltractador, no ha estat condemnat per això», ja que la sentència emesa el 2009 per lesions en l'àmbit familiar «va ser complerta i els seus antecedents penals han hagut de ser cancel·lats». Al costat d'això, recorda que en el procés no ha quedat justificada l'existència de perill per als menors si tornaven amb el pare a Itàlia, a l'illa de Carloforte, on tenen fixada la seva residència habitual.

Per part seva, la defensa de Juana Rivas va anunciar la seva intenció de presentar una petició d'indult per entendre que concorren les excepcionals circumstàncies que recull la llei per concedir-lo. El despatx Aránguez Abogados, que representa Rivas en aquest procés, va emetre un comunicat en què trasllada el seu «màxim respecte» per la resolució judicial, encara que «no compartim en absolut» l'argumentació que ha estat exposada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit