El cap mafiós Francesco Frank Cali, líder de la família Gambino, va ser assassinat a trets dimecres a la nit davant de casa seva a Nova York. Cali, de 53 anys, va rebre sis trets al pit i també va ser atropellat per la furgoneta que conduïen els seus presumptes assassins. El cap mafiós va ser traslladat a l'Hospital Universitari Staten Island, on van declarar la seva mort. El succés va tenir lloc davant de l'habitatge de Cali al barri Todt Hill de Staten Island, conegut per la influència de mafiosos.

La família Gambino, una de les cinc que integren la màfia siciliana a Nova York, va arribar a ser considerada la major organització criminal dels Estats Units dedicada a tot tipus d'activitats delictives fins a la seva caiguda en desgràcia als anys 90 pels cops policials que va patir.

L'assassinat de Cali és el primer ena dècades d'un cap mafiós a Nova York i el de més perfil a la família Gambino des que el 1985 John Gotti va ordenar matar el llavors líder Paul Castellano per prendre el poder de l'organització.

Gotti va ser detingut a finals de 1990 gràcies a la col·laboració del seu segon, Salvatore Gravano, amb l'FBI, una relació que provocaria la caiguda de diversos caps mafiosos i que la família Gambino perdés gran part del seu poder.

De pares sicilians, Cali va néixer a Nova York el 1965 i des de jove va estar involucrat amb la màfia novaiorquesa. Entre 2008 i 2009 va complir 10 mesos de presó por un delicte d'extorsió. Cali va prendre el control de l'organització el 2015 i les autoritats el consideraven com un ambaixador a Nova York de famílies mafioses de Sicília.