L'home detingut pels atemptats de dijous contra dues mesquites de la localitat neozelandesa de Christchurch, que es van saldar amb la mort d'almenys 49 persones, ha estat imputat per assassinat. L'acusat, un home australià de 28 anys identificat com Brenton Harrison Tarrant, va comparèixer ahir davant un tribunal per la seva imputació, després del que s'ha ordenat que romangui empresonat fins a la pròxima vista, fixada per al 5 d'abril . L'home va somriure durant el procés. Les autoritats van confirmar que no té dret a llibertat sota fiança. Almenys quatre persones -tres homes i una dona- es troben sota custòdia policial, tal com ha anunciat la policia neozelandesa.

Arran de la matança, el fiscal general de Nova Zelanda, David Parker, va anunciar ahir mateix que el Govern prohibirà els rifles semiautomàtics. S'ha anunciat un velatori a la plaça Aotea d'Auckland, en la qual la multitud ha aplaudit la notícia, segons ha informat el diari local New Zealand Herald.

Mentrestant, el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, va indicar que el detingut hauria visitat el país dues vegades.