El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Paterna (València), en funcions de guàrdia, va decretar l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de la mare dels dos menors els cadàvers dels quals van ser localitzats el passat dijous a Godella. La detinguda està investigada per dos delictes d'assassinat i la causa segueix sota secret de sumari. El magistrat es va desplaçar a un centre hospitalari de Llíria per prendre declaració a la detinguda i va dictar després l'ordre de presó.

El jutge va ordenar divendres el trasllat de la dona a aquest centre perquè metges especialistes valoressin el seu estat psiquiàtric i determinessin si es trobava en condicions de prestar declaració davant l'autoritat judicial. El jutge instructor ja va acordar dissabte a la tarda la mateixa mesura, presó provisional, comunicada i sense fiança, i pels mateixos delictes, per al pare dels nens.

La mare va aconseguir despistar els serveis socials municipals de Rocafort quan va decidir acabar allà els mesos de treballs per a la comunitat a què va ser condemnada per haver participat en aldarulls del 15-M i que ja havia començat a complir a Rubielos de Mora (Terol). En la seva declaració davant el treballador social va assegurar que tenia una feina per la qual rebia ingressos, un comentari que va desactivar qualsevol indici que la família marcada per la tragèdia patís penúries.