El ministre de Petroli de Veneçuela i president de la petroliera estatal PDVSA, Manuel Quevedo, va assegurar que el país caribeny podria desviar a Rússia o altres estats el petroli inicialment destinat als EUA, ja que el seu principal objectiu és enfortir els llaços amb Moscou. Quevedo va reivindicar que Caracas decidirà on envia el seu petroli, ja que el seu objectiu principal és enfortir els llaços amb Rússia, país amb el qual s'ha compromès a complir contractes de subministrament de petroli.

Per altra banda, el general de l'Exèrcit de Veneçuela Carlos Rotondaro, un dels alts càrrecs sancionats pels Estats Units en el marc de la crisi política i humanitària que pateix la nació caribenya, ha sol·licitat asil a Colòmbia.

Rotondaro va ser sancionat pel Departament del Tresor per la seva gestió d'un programa estatal de medicines com a president de l'Institut Veneçolà de la Seguretat Social. Va deixar el càrrec fa un parell d'anys i fa uns dies va demanar asil a Colòmbia.

Des del passat 23 de gener, quan el líder opositor Juan Guaidó es va autoproclamar «president encarregat» de Veneçuela, prop de 1.000 militars veneçolans han decidit desertar i emigrar cap a Colòmbia.