El ple del Parlament ha viscut aquest dimecres una picabaralla entre la CUP i Ciutadans, després que la cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, hagi llançat un retret als sobiranistes encausats per l'1 -O que estan sent jutjats al Tribunal Suprem.

"Aquí són molt gallets i després davant dels jutges no vegis com es vénen a baix ...", ha ironitzat la líder de Ciutadans a Catalunya, en la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra.

Arrimadas ha insistit en les seves crítiques als dirigents independentistes que no fan cas les resolucions judicials però "després, davant dels jutges, es vénen a baix, es tiren el mort els uns als altres" i minimitzen, per exemple, la "simbòlica" declaració unilateral d'independència d'octubre de 2017.

Al final de la sessió de control, la diputada de la CUP Maria Sirvent ha demanat la paraula per denunciar l'expressió utilitzada per Arrimadas a ironitzar sobre els processats per l'1-O.

Sirvent ha instat el president del Parlament, Roger Torrent, a prendre mesures i a amonestar Arrimadas, invocant l'article 239 del reglament de la cambra catalana, que regula l ' "expulsió" d'un diputat del ple.

En concret, aquest article preveu que "si la crida a l'ordre és motivat per paraules ofensives adreçades a les institucions públiques, a un altre membre del Parlament oa qualsevol altra persona, pot donar lloc a l'expulsió de la cambra" per a la resta de la sessió .

A continuació, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carles Carrizosa, ha demanat intervenir per replicar a Sirvent i advertir-li que no accepta "lliçons d'estil" de la CUP, després que el dia anterior la seu de la formació taronja a Barcelona fes de dia amb vidres trencats i pintades amb la signatura d'Arran, organització juvenil vinculada a la CUP.

Carrizosa ha denunciat que ahir Sirvent i els seus "aclamaven els atacs feixistes d'Arran" contra les seus de Cs i el PPC.

Finalment, Torrent ha tallat la picabaralla, ha pres nota de la queixa de la CUP i ha assegurat que es tractarà en una reunió de la Mesa del Parlament.