La Policia Nacional ha detingut dues dones de 25 i 27 anys acusades de robar a la parròquia de San Julián de Sevilla una casulla, una estola i una alba, vestidura utilitzat per oficiar cultes, i fer-se fotos en to de burla davant els fidels que hi havia dins, segons ha informat el Cos.

Els fets van passar a principi d'aquest mes, quan es va denunciar que dos joves van aprofitar que l'església es trobava oberta per entrar i rondar per l'altar, encendre diverses espelmes, manipular el calze i començar a fer-se fotografies en to de burla.

Posteriorment, van arribar fins a la sagristia, on van sostreure diverses peces de vestimenta utilitzat per oficiar els cultes, i van sortir amb les peces posades a manera de disfressa, "mofant dels feligresos que allà es trobaven", segons ha informat la policia en un comunicat.

Els agents del Grup d'Investigació de la Comissaria del districte Centre que han investigat el cas van poder visionar les càmeres de vídeo vigilància, que al costat de les manifestacions aportades pels testimonis, van permetre la total identificació de les presumptes autores i la seva detenció.

Els agents van recuperar tot el sostret en perfectes condicions en una casa de Los Pajaritos, una de les barriades més pobres d'Espanya.

Les dones, que estan acusades dels delictes de furt i contra els sentiments religiosos, no tenien antecedents policials i van ser posades a disposició de l'autoritat judicial.