El vicepresident i responsable de captació de recursos de Vox, Víctor González Coello de Portugal, es va dirigir als responsables provincials dels partits reunits a Soto del Real entre el 15 i 17 de desembre de 2017 per explicar-los que havien d'oferir als empresaris que volguessin donar diners a Vox una via indirecta per fer-ho sense que la seva identitat es veiés exposada: utilitzar testaferros, parents o amics.

Per altra banda, el president de Vox, Santiago Abascal, va tenir un sou de 82.491,80 euros bruts anuals com a director gerent de la Fundació per al Mecenatge i el Patrocini Social sense haver dut a terme gairebé cap de les activitats planificades i «sense realitzar-se activitats prioritàries de mecenatge a l'exercici». Així es desprèn de la memòria del 2013 de la Fundació per al Mecenatge que ha lliurat el Govern de la Comunitat de Madrid a l'Assemblea.

A l'escrit remès al Parlament madrileny s'indica que la fundació va rebre 191.344,03, euros en concepte de subvencions el 2013 per part de la Comunitat de Madrid i va utilitzar un local cedit pel Govern autonòmic.