El president de Vox, Santiago Abascal, va demanar un «canvi radical urgent a la llei» perquè els espanyols puguin «disposar d'una arma a casa» que puguin «utilitzar en situacions d'amenaça real» per a la seva autodefensa. En una entrevista al web armas.es, Abascal va insistir en la necessitat d'«ampliar el concepte de legítima defensa» perquè no es produeixin «situacions injustes» com segons el seu parer és la condemna a dos anys i mig de presó a l'ancià que va matar el lladre que va assaltar casa seva a Tenerife.

Diferents dirigents de Ciutadans van advertir dels riscos que comporta la proposta del president de Vox. Segons la seva opinió, aquesta mesura és una «ocurrència» que suposaria tornar al «llunyà oest» i provocaria un augment dels homicidis.

Paral·lelament, el portaveu del PP-A al Parlament, José Antonio Nieto, va assegurar que «qui es dediqui a aquests temes s'equivoca sobre quins són els interessos que tenen els ciutadans», mentre que el PSOE veu en la proposta de Vox una «crítica» a la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.