Espanya mantindrà el fus horari actual i el canvi d'hora estacional, que es produirà de nou el proper 31 de març, quan s'avançarà el rellotge una hora per adaptar-se al denominat horari d'estiu. Així ho ha confirmat la portaveu del Govern i ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Celaá ha explicat que el Govern ha estudiat l'informe encarregat a la comissió d'experts en què s'ha revisat el fus horari, sobre el qual no es planteja "cap canvi". "Espanya porta emprant el mateix fus horari des de fa més de 30 anys, que coincideix amb el d'Alemanya i es remunta a l'època franquista", ha indicat.

A més, ha assenyalat que una altra qüestió "menys concloent" analitzada és el canvi d'hora estacional, que es produeix a Espanya des de fa 45 anys. "Aquest dia 31 (de març) avançarem el rellotge de facto", ha assenyalat per recordar que s'avançarà una hora el rellotge per adequar-lo a l'horari d'estiu i un nou canvi tornarà a produir-se a finals d'octubre retardant el rellotge per adaptar a l'horari d'hivern.

Celaá ha comentat que, després d'aquests mesos d'anàlisi, la comissió d'experts no ha arribat a cap "resolució concloent", tenint en compte la "gran quantitat de repercussions d'impacte" que té aquesta mesura en camps com l'econòmic o el cultural.

A més, la ministra ha ressaltat que quan el CIS va preguntar als espanyols amb quin horari preferien quedar-se definitivament, aquests van respondre que el d'estiu, mentre que els experts recomanen que sigui l'horari d'hivern.

Celaá també ha recordat que en l'àmbit europeu tampoc s'ha produït cap conclusió concloent ni vinculant. "Ens hem tornat a emplaçar a què això vagi a estudi fins a 2021 --ha apuntat--. Veurem si la nova presidència de la UE l'acull o si considera que això no té la mateixa utilitat per a seguir decidint".