La Fiscalia de Frankfurt ha obert diligències contra el líder del partit ultradretà Alternativa per a Alemanya (AFD), Alexander Gauland, per sospites de delicte fiscal. Segons informacions del diari Die Welt, tant el grup d'aquest partit al Bundestag (cambra baixa) com el propi Parlament federal han rebut la notificació d'aquestes diligències.

Gauland, de 78 anys, és alhora president d'Alternativa per a Alemanya i líder del seu grup al Bundestag, on el partit és la tercera força, per darrere el bloc conservador de la cancellera Angela Merkel i dels seus socis de coalició, el Partit socialdemòcrata (SPD). Les investigacions estan centrades en un assumpte fiscal de caràcter privat.

Alternativa per a Alemanya està sent investigat per diversos donatius ingressats de forma irregular, qüestió que la seva direcció ha atribuït a «errors humans» a causa de la «inexperiència» dels que els van registrar a la comptabilitat del partit. Un d'aquests donatius, revelats fa unes setmanes, va ser de 89.000 euros.