El Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga ha desestimat el recurs presentat per la defensa de l'amo de la finca on hi ha el pou en què va caure Julen, el nen de dos anys que va ser localitzat sense vida en aquesta prospecció 13 dies després de precipitar-se, rebutjant de nou que es realitzin les diligències de proves sol·licitades. Ara, serà l'Audiència Provincial la que haurà de resoldre el recurs d'apel·lació.

Els advocats de l'únic investigat en aquesta causa, David Serrano, van demanar fa gairebé un mes que declaressin diversos bombers i guàrdies civils que van participar en l'operatiu de rescat del petit, arran d'haver presentat aquesta part al jutjat un informe tècnic en el qual s'apuntava que la mort del nen «es va poder produir durant les tasques de rescat», en concret suposadament mitjançant l'ús d'una piqueta.

La jutge va rebutjar les diligències sol·licitades, en no ser en aquest moment pertinents per faltar una de les pericials principals, com és l'autòpsia definitiva; a més que qüestionava que l'informe presentat tingués «la consideració de pericial». Els lletrats de l'investigat van presentar un recurs, al qual es van oposar tant la Fiscalia com l'acusació particular, en representació dels pares.

Ara, la instructora manté els seus arguments en assenyalar en un acte que l'informe de l'autòpsia és d'«extraordinària importància», de manera que cal esperar i que resulta «prematur llançar hipòtesis sobre la causa de les lesions o de la mort del nen».