Milers de persones van participar a Alsasua en una multitudinària manifestació, convocada per les plataformes Altsasu Gurasoak i Altsasukoak Aske, per rebutjar la sentència de l'Audiència Nacional que confirma les penes d'entre dos i tretze anys de presó per als condemnats per l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles a l'octubre de 2016. La manifestació va sortir de l'entrada d'Altsasu precedida d'una pancarta amb el lema «No és justícia. Llibertat per als d'Altsasu» i les fotos dels vuit encausats. Al llarg de la manifestació, que va recórrer els carrers del poble, es van col·locar fins a dotze pancartes on es detallava la cronologia del cas. La mobilització va finalitzar en un escenari, on es va llegir un manifest.

Diversos representants institucionals i polítics van donar suport a la manifestació. Així, s'hi va poder veure la portaveu del Govern de Navarra, María Solana, l'alcalde d'Altsasu, Javier Ollo, i l'alcalde de Pamplona, Joseba Asirón. També hi havia membres de diferents partits polítics. Entre ells, el parlamentari de Geroa Bai i vicepresident primer del Parlament de Navarra, Unai Hualde, els parlamentaris d'EH Bildu Adolfo Araiz i Bakartxo Ruiz, la candidata de Podem a Congrés Ione Belarra, la senadora autonòmica per Navarra Idoia Villanueva, així com el representant d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

Rufián va destacar que «ens hem d'unir en dics contra aquest feixisme blau, taronja i properament verd, que ens amenaça tots». El diputat d'ERC va destacar que «avui estem aquí en defensa de la democràcia», tot afegint que «això no és una manifestació d'independentistes, sinó per denunciar la deriva i enorme regressió reaccionària i venjativa d'aquest Estat que utilitza set nois com a cap de turc per una baralla de bar».

«Per un turmell trencat porten alguns més de dos anys a la presó i tenen una sentència de nou anys», va rebutjar Rufián, que va afirmar que «tothom sap que si aquests set nois en comptes de ser d'Altsasu fossin d'Albacete, no estarien a la presó».