El líder del PP, Pablo Casado, ha triat Adolfo Suárez Illana com el seu número dos per Madrid al Congrés a les eleccions generals del 28 d'abril. Segons va explicar «encarna els principis i valors» d'un «nou projecte», així com el «patriotisme» i la «concòrdia» que va encarnar en el seu dia el seu pare, l'expresident Adolfo Suárez.

A més, va dir que Suárez Illana és «dipositari d'un llegat» amb el qual està d'acord perquè el seu pare, el president Adolfo Suárez, és «patrimoni de tots els espanyols» i un «gegant moral i polític». Segons va afegir, l'expresident del Govern ha estat per a ell un «referent polític» des de molt jove.

Paral·lelament, Andrea Levy s'incorpora a la candidatura que encapçala Pablo Casado per a les eleccions generals i serà el seu número sis per Madrid, mentre manté, per ara, l'acta de diputada al Parlament. L'actual vicesecretària d'Estudis i Programes del PP també opta a ser regidora a l'Ajuntament de Madrid a les eleccions del 26 de maig, en anar al segon lloc de la llista darrere de José Luis Martínez Almeida.

Per part seva, la número dos del PSOE, Adriana Lastra, va evitar assenyalar Ciutadans com a soci preferible als independentistes en una eventual investidura de Pedro Sánchez després de les eleccions generals, com sí que va fer en canvi el secretari d'Organització del partit, José Luis Ábalos. «Ciutadans és preferible als independentistes en una investidura de Sánchez», va dir Ábalos. Però la vice-secretària general no va secundar les paraules del número tres. «Si tenim opcions de governar perquè no sumin les tres dretes posarem el nostre programa sobre de la taula i l'escrutini dels 350 diputats de la Cambra», si bé immediatament després va aclarir que amb Vox no pactaran ni arribaran «a cap acord».

En tot cas, el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid i candidat d'aquest partit a la Comunitat, Ignacio Aguado, va demanar al PSOE que «s'aclareixi», en dir Ábalos que preferiria pactar amb Cs abans que amb els independentistes, i va insistir que no pactaran ni «amb el PSOE de Sánchez ni amb el de Gabilondo».