El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, va emetre dues ordres de detenció internacional contra el cap i un altre membre de l'organització criminal de deu persones que va assaltar l'ambaixada de Corea del Nord a Madrid el passat 22 de febrer. En concret, el jutge va lliurar ordre de detenció contra Adrián Hong Chang, ciutadà mexicà resident als EUA, i també sobre el ciutadà nord-americà Sam Ryu, el cap i un altre dels tres identificats com a presumptes autors de l'assalt.

De la Mata va aixecar el secret d'actuacions sobre l'incident, que atribueix a una organització criminal formada per deu persones, totes elles fugides i fora d'Espanya, ja que van marxar el mateix dia de l'assalt a través de Portugal en quatre grups diferents i d'allà van volar fins als Estats Units.

El líder va contactar després amb l'FBI a Nova York per informar sobre aquests fets. Segons va dir, va portar a terme l'assalt per iniciativa pròpia, tenint notícia que algun membre de l'ambaixada podria voler desertar, i un cop a dins, va escorcollar l'edifici buscant «armes i altres coses».