El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón va citar a declarar per a dijous el comissari jubilat i a la presó provisional José Manuel Villarejo perquè, en qualitat de testimoni, respongui sobre el que diu saber sobre els atemptats de l'11 de març de 2004 a Madrid i l'autoria que, segons afirma, no es va investigar per motius espuris.

El comissari, que es troba a la presó madrilenya d'Estremera, va ser convocat davant del jutge per donar compte de les revelacions que va bolcar en un escrit registrat a l'Audiència Nacional el passat mes de febrer i amb les quals posava en dubte tant la instrucció sobre els atemptats com la sentència que es va dictar després. Se'l cita en qualitat de testimoni, encara que pot acudir acompanyat del seu advocat.

Precisament, Villarejo va difondre ahir un nou comunicat a través de la seva defensa en el qual reiterava el seu desig de ser cridat a declarar per «ajudar a esclarir, per fi, la veritable responsabilitat i autoria d'aquella monstruositat».