El cap d'Estat Major de l'Exèrcit i viceministre de Defensa d'Algèria, el general Ahmed Gaid Salá, va fer una crida a aplicar l'article 102 de la Constitució, el que permet declarar incapacitat per motius de salut el president del país, Abdelaziz Buteflika. En un discurs transmès per la televisió pública, el general Salá va assegurar que, tenint en compte les manifestacions «pacífiques» contra la continuïtat del president del país i la crisi política que viu Algèria, la solució ha d'arribar des del marc constitucional, fet pel qual va advocar per aplicar l'article 102 de la Constitució.

El cap de l'Exèrcit va explicar que la solució que podria «arribar al consens de totes les opinions i l'acord unànime de totes les parts» seria l'aplicació de l'esmentat article de la Constitució, que estableix que el cap de l'Estat pot ser declarat incapacitat per motius de salut.

Paral·lelament, milers de persones es van manifestar novament a la capital del país per exigir la dimissió immediata del president del país.