El president dels Estats Units, Donald Trump, es va reunir a la Casa Blanca de forma inesperada amb Fabiana Rosales, la dona de l'autoproclamat «president encarregat» de Veneçuela, Joan Guaidó, que va aprofitar per alertar sobre «possibles» atemptats contra el seu marit després d'un incident ocorregut dimarts.

«És un gran honor tenir aquí la primera dama de Veneçuela, que ha passat per molt, per coses per les quals la gent no vol passar i no hauria de passar», va dir Trump. Rosales va aprofitar la recepció per denunciar que Guaidó va ser atacat dimarts, quan va ser amenaçat per chavistes a la seva sortida de l'Assemblea Nacional al costat de diversos diputats. «Temo per la vida del meu marit», va afegir.

Guaidó va convocar per al 30 de març una nova protesta, en aquesta ocasió per les apagades que està patint la nació caribenya i que el Govern de Nicolás Maduro atribueix a «sabotatges». Guaidó va demanar als veneçolans que tornin a sortir al carrer dissabte per protestar pels talls de llum que s'han produït aquesta setmana, després que gairebé tot el país estigués a les fosques durant cinc dies per l'apagada del 7 de març.

Per part seva, el Consell Permanent de l'Organització d'Estats Americans (OEA) va aprovar una resolució en la qual anima la comunitat internacional a seguir enviant ajuda humanitària a Veneçuela i va instar les forces de seguretat del país, tant policies com militars, a deixar-la passar. La resolució Ajuda Humanitària a Veneçuela va quedar aprovada amb 19 vots a favor, cinc en contra i vuit abstencions.